تخت‌جمشيد رو به نابودي نيست

«عبدالرضا نصيري» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: تفکري احساسي وجود دارد که نمي‌خواهد وجود هيچ ترک و نشانه فرسودگي را در آثار باستاني باور کند، اما يکي از اصول بناهايي که در زمره ميراث‌فرهنگي قرار مي‌گيرند همين فرسودگي و ترک‌هاست و در واقع وقتي سازه‌اي کهنه باشد ارزشمند مي‌‎شود.

وي تصريح کرد: برخي حتي انتظار ندارند يک بناي 2500 ساله ترک بردارد و يا فرسوده شود و به همين خاطر انگشت اشاره را به سمت سازمان‌هاي مرتبط نشانه مي‌روند، اما اگر يک بناي 30 ساله ترک بردارد چه کسي بايد پاسخگو باشد؟

نصيري ادامه داد: واقعيت اين است که که وجود آسيب در سازه‌ها امري اجتناب‌ناپذير است، به‍‌خصوص براي بناهايي با قدمت چند هزارساله که نمي‌توان منکر آن شد.

معاون ميراث‌فرهنگي اداره ميراث‌فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري فارس گفت: البته در اين بين 5 کارگاه فعال پژوهشي و مرمت در تخت جمشيد مستقر است که به طور پيوسته به حفظ و احياي اين اثر مي پردازند؛ موضوعي که بسياري از منتقدان آن را ناديده مي‌گيرند.

نصيري در پايان افزود: در حال حاضرگروه تحقيقاتي مرمت تلاش مي‌کند از ملات و مصالحي استفاده کند که مسوولان حفاظت از آثار باستاني يونان و ايتاليا از آن‌ها بهره مي‌گيرند.
/102

انتهای پیام/

کد خبر 1390083050